Arçelik Türkiye’nin Patent Şampiyonu oldu


Arçelik A.Ş. CEO'su Hakan Bulgurlu
Birleşmiş Milletler bünyesindeki, Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından yayınlanan ‘En çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler’ listesinde geçtiğimiz yıl 78’inci sırada yer alan Arçelik, bu yıl dört basamak daha yükselerek 74’üncü sıraya yerleşti.
WIPO tarafından yayınlanan listede son 10 yıldır ilk 200 şirket arasında tek Türk şirketi olan, 2016’da da ilk 100 arasına giren Arçelik, geçtiğimiz yıl toplam 320 patent başvurusu yaptı. 2600’den fazla buluşu olan firma, Türkiye’den bir kurumun listede ulaştığı en yüksek sıralamaya sahip. Arçelik ayrıca, Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından Türkiye’den tescil edilen patent başvurularının yarısını tek başına yapıyor.
Bu yıl “İnovasyon – Yaşamları İyileştirmek” temasıyla kutlanan 26 Nisan Dünya Fikri Haklar Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “İlk patent başvurumuzu yaptığımız 90’lı yıllardan bu yana başarılarımızı istikrarlı şekilde artırdık. Dünyanın en yenilikçi ürünlerini geliştirmeyi, gelecek yıllarda daha üst sıralara yükselmeyi hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’den Dünya Fikri Haklar Örgütü’ne yapılan başvuruların yaklaşık üçte birinin Arçelik’e ait olduğunu dile getiren Hakan Bulgurlu, “Bu, yenilikçilik vizyonumuzu güçlü şekilde ortaya koyuyor. Yılda 300’den fazla buluşumuz için patent başvurusu yaparak global teknoloji devlerinin yer aldığı bu listede ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz. Ev teknolojileri alanında fikri hakların güçlendirilmesi ve korunması için sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Lütfen isteklerinizi bildirerek sizler için hemen çalışma yapmaktayız

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

{getMailchimp} $title={Stay Informed} $text={Subscribe to our mailing list to get the new updates.}